Kartulil on kümneid varjundeid, mida kokkamisel silmas pidada

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Leidub mitmesuguse kuju, sisu ja värvusega kartuleid.
Leidub mitmesuguse kuju, sisu ja värvusega kartuleid. Foto: Sille Annuk

Põliste põllukultuuride hulka kartul Eestis ei kuulu, kuid sellegipoolest on ta muutunud iseenesestmõistetavaks põhitoiduaineks. Millist sorti ühe või teise töötlusviisi puhul eelistada võiks, selgitab kartulikasvataja.

Simunas tegutseva kartuleid kasvatava perefirma müügiesindaja Alo Põldmaa on ise üks perepoegadest ja ta rääkis, et praegu ei ole enam palju peresid, kes ostavad terveks talveks endale kartuli keldrisse valmis. “Enamik kliente soovivad üks-kaks kotti korraga, et paari kuu pärast uuesti osta,” sõnas ta ja õpetas, et kartuleid tuleb säilitamiseks kindlasti päevavalguse eest hoida ja leida neile jahedam koht.

Pikemaks säilitamiseks on kolm-neli plusskraadi ideaalne, aga kortermajades selliseid hoiustamistingimusi paraku pole. “Inimesed on mugavad ja harjunud, et neile tuuakse kord kuus kartul koju, ja sellepärast on üles ehitatud kartuliringid,” tutvustas Põldmaa pakutavat võimalust ja selgitas, et perefirma veab kartulit laiali Lääne-Virumaal ja paaris naabermaakonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles