Naistelaager pakkus võimalust argisest puhata

, suvereporter
Copy
Naistelaagris on rand au sees. Seal käiakse ujumas ning ka joogat ja kunsti tegemas.
Naistelaagris on rand au sees. Seal käiakse ujumas ning ka joogat ja kunsti tegemas. Foto: Lisette Luik

Septembri esimesel nädalavahetusel Lobi külas korraldatav naistelaager toimus sel aastal kolmandat korda. Kunagises teatriliidu majas võeti aeg maha, et koguda jõudu talveks. "Mõte oli, et naised saaksid omavahel kokku, linnast välja ja argimõtted peast välja," avas ettevõtmise tagamaid selle eestvedaja Eeva Savolainen.

Igal aastal tehakse laagris kunsti. Eelmistel aastatel maaliti rannas ja tegeleti tinditrükiga. Tänavu meisterdati ehteid. Üheskoos tehakse süüa, tantsitakse ja lauldakse. Vaimse õpetajana tuli laagrilistele külla holistiline terapeut Kristiina Garancis. Vesteldi, jagatati mõtteid, tundeid ja kogemusi. "Igal naisel on oma lugu jagada ja meil on üksteiselt väga palju õppida," ütles laagri ellukutsuja Merli Hirbaum.

Laager sai alguse Merli Hirbaumi soovist maalida mehele pilt. Selleks soovis ta aga oma sõbranna Eeva Savolaineni juhendamist. Selleks valiti telefonilevita maja, kus Eeva käib suvitamas. "Kutsusime naised kokku, maalisime, tegime süüa, saime värsket kala, käisime ujumas ja tegime joogat. Meil oli väga tore kogemus ja otsustasime jätkata," rääkis Eeva Savolainen laagri sünnist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles