EKRE läheb Lääne-Virumaal välja kõigis omavalitsustes

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Anti Poolamets.
Anti Poolamets. Foto: Tairo Lutter

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond esitas oma valimisnimekirja kõikides Lääne-Virumaa omavalitsustes. Valimistele minnakse 103 kandidaadiga. Pikemad nimekirjad esitasid rahvuskonservatiivid Rakvere linnas, Tapa ja Vinni vallas.

EKRE Lääne-Viru ringkonna esimehe Anti Poolametsa sõnul on nendega liitunud hulk rahvuslikult meelestatud inimesi üle maakonna. "Kandideerima on tulnud inimesi erinevatelt elualadelt, viimasel ajal on märkimisväärne, et liituvad tublid ettevõtjad, kes muretsevad oma kodukandi tuleviku pärast," lausus Poolamets.

Rakvere linnas kandideerivad teiste hulgas pikaajaline Virumaa Teataja peatoimetaja, riigikogu EKRE fraktsiooni nõunik Aarne Mäe, Rakvere linnavolikogu liige Marti Kuusik, HKScan Estonia tootmise arendusjuht Baltikumis Rein Remmelg, õpetaja ja Gustavi Maja eestvedaja Hanno Jõe.

Haljala vallas on esikandidaadiks volikogu liige rannakalur Leo Bergström, seal kandideerib ka Käsmu meremuuseumi peremees Aarne Vaik, samuti pikaaegne piirivalvur Nimrat Kütt.

Vinni vallas kandideerivad näiteks vallavolikogu liige Evelin Poolamets ja kaitseliitlane, ajaloo taaskehastaja Rainer Lapsanit.

Viru-Nigulas juhib nimekirja Virumaa Muuseumides tegutsev ajaloolane Uno Trumm, järgnevad Kunda tehast teenindav töödejuhataja Aivar Laager ja tuntud rahvamuusik Hillar Vimberg.

Tapa vallas on nimekirja eesotsas eruohvitser Aigar Põder ning kandideerib mitu ettevõtjat, sealhulgas Pätsi kohvikute ja pagariäri omanik Heiki Hallik.

Kadrina vallas on esikolmikus noor riigiteadlane Siim Umerov, ettevõtja Tanel Tarkmees ning loomaarst Tiina Zõbin.

Väike-Maarjas kandideerivad teiste seas eruohvitser Andero Põllu, pikaajaline Vao külavanem Mihkel Mehiste ja ajaloolane Priit Dieves.

Rakvere vallas on esindatud mitu ettevõtjat, nende seas võrkpallientusiast Ivar Dreifeldt ja puiduettevõtja Marko Vahesalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles