Rakvere lihakombinaadil on uus juht

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihakombinaat.
Rakvere lihakombinaat. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Alates reedest on Rakvere Lihakombinaadi uus juhatuse esimees Teet Soorm, kes jätkab samal ajal ka Talleggi ja Ekseko juhtimist. Rakvere Lihakombinaadi kauaaegne juht Anne Mere tõuseb HKScan Soome juhiks ja kuulub HKScan kontserni juhtkonda. Anne Mere vastutusalasse jääb kogu Soome ja Baltikumi turgude juhtimine.

Rakvere Lihakombinaadi uus juhatuse esimees Teet Soorm hakkab juhtima ka Rakvere tütarettevõtteid Lätis ja Leedus, kus tegutsevad Rigas Miesnieks ja Klaipedos Maistas. “Minu eesmärgiks on turupositsiooni parandamine kõigis kontserni ettevõtete tegevusvaldkondades alates alates sea- ja broilerikasvatusest ning muna tootmisest lõpetades kvaliteetsete ja kodumaiste sea- ja linnulihatoodete valmistamisega, mida tarbijad ostavad ja armastavad, “ ütles Soorm.

Ettevõtte uus juht lisas, et grupile annab olulise konkurentsieelise kvaliteedikontroll kogu tarneketi ulatuses, mis hõlmab söödatehast, looma- ja linnukasvatust ning munatootmist, töötlemist ja tootearendust poeriiulitel pakutava kaubani välja.

Teet Soorm ütles, et näeb koduturgude kõrval kasvuvõimalust eeskätt Skandinaavia ja Venemaa suunal: “Ekspordil Skandinaavia turule aitab meid kuulumine suurde kontserni, Venemaa loodeosa on meie loomulik turg tema läheduse tõttu ning vene tarbija hindab kõrgelt Eestist pärit toodete kvaliteeti ja maitset.”

Teet Soorm lisas, et Anne Mere liikumine Soome turu juhiks on suur tunnustus tema heale tööle Rakvere Lihakombinaadis. “Seda juhtub harva, et Eestis alustanud juht jõuab rahvusvahelises kontsernis nii vastutusrikkale positsioonile. 2010. aastal oli Soomes ja Baltikumis HKScan käive 879 miljonit eurot, mis moodustas 40% HKScan kogukäibest, “ ütles Soorm.

Teet Soorm on töötanud HKScan Baltikumi ettevõtetes Rakvere Lihakombinaadis, Rigas Miesnieks’is, Eksekos ja Tallegg’is juba aastast 1995. Teet Soorm on lõpetanud 1993. aastal Eesti Maaülikooli põllumajandusökonoomika erialal.

HKScan on juhtiv Põhja-Euroopa toiduainetööstuse kontsern, mis koondab Eestis, Lätis, Leedus, Soomes, Rootsis, Poolas ja Taanis tegutsevad ettevõtted.

Rakvere Lihakombinaat on Eesti suurim toiduainetööstuse ettevõte. Lisaks emaettevõttele AS Rakvere Lihakombinaat kuuluvad Baltimaade suurimasse lihatööstuskontserni seakasvatusega tegelev ettevõte AS Ekseko, Rigas Miesnieks Lätis ja Klaipedos Maisto Mesos Produktai Leedus.

Tallegg on Eesti ainus linnulihatootja, kuuludes HKScan kontserni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles