Mitmel Rakvere tänaval muudeti liikluskorraldust

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Posti tänava uus liikluskorraldus.
Posti tänava uus liikluskorraldus. Foto: Rakvere linnavalitsus

Rakvere linnavalitsus muutis liiklusohutuse suurendamise eesmärgil liikluskorraldust Pikal, Uuel ja Posti tänaval. 

Septembri lõpus valmiva Pika tänava uuenduse teise etapi järel muutub Pikk tänav ühesuunaliseks alates Tallinna tänavast kuni Tõusu tänavani. Ehk kui varasemalt oli liiklus Kooli ja Tõusu tänava vahelisel lõigul kahesuunaline, siis edaspidi saab Pikalt tänavalt Kooli tänavale sooritada ainult vasakpööret. Kooli tänav jääb oma kitsuse tõttu endiselt ühesuunaliseks ja Spordi tänava poolt seda mööda Pikale tänavale sõita ei saa.

Rakvere abilinnapea Kert Karuse sõnul maksimeeriti Pika tänava uuendamise käigus ka parkimiskohtade arv, algses projektis neid nappis. "Lahendame tänu sellele väga palju probleeme ära, kuna Pikal tänaval asuvate kinnistute sisehoovid ei võimalda pahatihti elanikel autosid seal parkida," ütles Karus.

Uuel tänaval Mulla ja Tuleviku tänava vahelisel kunstmurustaadioniga piirneval lõigul muutus senine kahesuunaline liiklus ühesuunaliseks, sõidusuund on Tuleviku tänava poolt Mulla tänava poole. Uuelt tänavalt saab endiselt sõita välja Mulla tänavale mõlemale sõidusuunale, küll aga ei saa enam Mulla tänavalt pöörata Uuele tänavale.

Uue tänava uus liikluskorraldus.
Uue tänava uus liikluskorraldus. Foto: Rakvere Linnavalitsus

"Antud tänavalõigu ühesuunaliseks muutmise tingis asjaolu, et kuna staadion on aktiivses kasutuses, on seal elavatel linnakodanikel liikumine raskendatud," selgitas Kert Karus.

Uue tänava uus liikluskorraldus.
Uue tänava uus liikluskorraldus. Foto: Rakvere Linnavalitsus

Kõik liikluskorralduse muudatused olid arutlusel ka Rakvere linna liikluskomisjonis, kuhu kuuluvad politsei, päästeameti ja maanteeameti esindajad, elukutselised sõiduõpetajad ja linnavolikogu majanduskomisjoni liikmed.

Posti tänaval Pika ja C. R. Jakobsoni tänava vahelisel lõigul muutus sõidukite parkimiskorraldus. Nüüdsest on ajavahemikul kella 9–18 parkimist reguleerivate liiklusmärkide mõjualas parkimine ajaliselt piiratud. Sõidukite pikim lubatud parkimisaeg on kaks tundi ja parkimise algusaeg on vaja tähistada parkimiskellaga. "Pärast piiratud parkimisaja kehtestamist Pikal tänaval hakati sõidukeid parkima Posti tänavale mõlemale poole, mis kitsendas oluliselt transpordivahendite läbipääsu kinnistutele niigi suure koormusega tänavalõigul," selgitas abilinnapea otsuse tagamaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles