Talust pagenud nandu on elus, kuid püüdmata

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Nandu on umbes pooleteistmeetri kõrgune lennuvõimetu lind, kes jookseb kiiresti ja talub ka krõbedamaid temperatuure.
Nandu on umbes pooleteistmeetri kõrgune lennuvõimetu lind, kes jookseb kiiresti ja talub ka krõbedamaid temperatuure. Foto: Marek Riima

Augustikuu viimasel nädalal pani Vinni vallas asuvast Liivamäe talust jooksu eksootiline nandu. Maastikul vabalt üle 60 kilomeetri tunnis kiirendava linnu asukoht on omanikule juba mitu nädalat teada, kuid püüda ennast nandu ei lase.

"On käinud loomaarst ja teda uinutipüssist lasknud, kuid tabas kahjuks ainult linnu tiiba," lausus Liivamäe talu peremees Marek Riima esmaspäeval hommikul telefonis. Pärast seda oli lind inimeste suhtes tunduvalt ärevamaks muutunud, nii et uinutuspüssi saaks uuesti proovida ainult auto pealt lastes.

Nandu asukoht on Riimale teada, see selgus inimeste kaasabil vaid mõned päevad pärast uudise ilmumist Virumaa Teatajas. Ta on valinud endale redutamiseks põlluäärse metsatuka, kust edasi liikunud ei ole. Süüa talle loodusest veel jagub ning temperatuur peaks langema mitukümmend kraadi alla nulli, et teda mõjutama hakkaks. Samuti ei ole meie looduses eriti palju neid, kes teda püüda võiks. Väleda sulelise mahavõtmiseks tuleks ta tabada väga ootamatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles