Laupäeval toimub esimene üleeestiline metsarahva päev

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Metsarahva päeva valikus on programmid, kus tutvustatakse puidu kasutamise võimalusi Eestis ja Estonian Cell annab ülevaate oma tootmisest.
Metsarahva päeva valikus on programmid, kus tutvustatakse puidu kasutamise võimalusi Eestis ja Estonian Cell annab ülevaate oma tootmisest. Foto: Ain Liiva

Tegevused on plaanitud igasse maakonda ja Lääne-Virumaal tehakse käik Estonian Celli puitmassitootmise tehasesse Kundas ja Mäehansu talu metsarajale.

Metsarahva päev on värske üleeestiline üritusesari, mille eesmärk on tutvustada Eesti elanikele metsaelu ning metsaga seotud tegevusi ja ettevõtteid. Kõigil, kes soovivad teada rohkem Eesti metsast ja selle hoidmisest, on võimalik tutvuda metsandustegevuste ja -valdkondadega. Metsarahva päev toimub esimest korda, kuid õnnestumisel saab sellest traditsioon.

Uudistamiseks avab uksed Kundas asuv Eesti ainus haavapuitmassitehas Estonian Cell. Tegemist on automatiseerimise musternäidisega, mis võimaldab aastas toota ligi 170 000 tonni puitmassi, mida kasutatakse paberitehastes Euroopas ja Aasias. Tunni kestvatele retkedele, mis algavad kell 10 ja 11.30 oleks kena registreeruda ja arvestada COVID-i ettevaatusabinõudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles