Soome õlletootja Pyynikin plaanib "suurtele poistele" vastu hakata

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Pyynikini asutaja Tuomas Pere (paremal) ja pruulmeister Timo Kuorehjärvi on tuleviku suhtes optimistlikud.
Pyynikini asutaja Tuomas Pere (paremal) ja pruulmeister Timo Kuorehjärvi on tuleviku suhtes optimistlikud. Foto: Veiki Ojaperv

Haljala õlletehase käitamise üle võtnud põhjanaabrite Pyynikin on nüüdseks tootnud seal juba üle miljoni liitri humalamärjukest. Sel aastal läheb toodang enamasti Soome, Hispaaniasse ja Itaaliasse, kuid järgmisel on plaanis vallutama hakata ka Eesti turgu.

Veidi vähem kui kümme aastat tagasi Tamperes asutatud Pyynikin kasvatab põhjanaabrite seas aasta-aastalt populaarsust. Suurenenud nõudluse tõttu jäi Tampere tehas aga tootmisega hätta – nõudlus oli mitu korda suurem, kui toota suudeti. Seetõttu leiti võimalus tulla Haljalasse Harboe Grupist tühjaks jäänud õlletehasesse, milles tootmisvõimsus kordi suurem kui Tamperes.

Esialgu levinud kuuldused, justkui Pyynikin oleks tehase ära ostnud, ei vasta aga tõele. "Me arutasime eri strateegiad läbi, kuidas oleks mõistlik tehast opereerida, ning jõudsime otsusele see ühelt Eesti ettevõttelt rentida," rääkis Pyynikini üks asutajaid Tuomas Pere ja lisas, et Pyynikini on kaasatud üle 10 000 aktsionäri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles