Koroonakriis raputas kõvasti omavalitsusi

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere vallavanem Maido Nõlvak andis seminaril ülevaate omavalitsuse tegemistest koroonapandeemiast tingitud kriisis.
Rakvere vallavanem Maido Nõlvak andis seminaril ülevaate omavalitsuse tegemistest koroonapandeemiast tingitud kriisis. Foto: Toomas Herm

Koroonapandeemia esimese laine ajal mullu kevadel helistas Rakvere vallas elav 14-aastane tütarlaps noorsootöötajale ja ütles, et ta ei taha enam elada.

Kriisi ajal olid koolid suletud ja õpilased distantsõppel, nii ka see tütarlaps. Tööle läinud vanemad olid jätnud ta hoolde veel nooremad õed-vennad. Tütarlaps kurtis, et distantsilt õppimise kõrvalt õdede-vendade eest hoolitsemine käib talle üle jõu ja on kaasa toonud suure stressi, mis eluisu ära võtab.

Selle näite elust enesest tõi Rakvere vallavanem Maido Nõlvak, kes päästeameti ja riigikantselei korraldatud seminaril “Kriisireguleerimise kunst 2021” rääkis omavalitsuse tegemistest kriisi ajal. Nõlvaku sõnul seadsid spetsialistid kriisi alguses fookuse sotsiaalvaldkonnale, kuid Rakvere vald läks teist teed ja muretses esmalt noorte pärast. Et kui lisaks koolidele on kõik vaba aja veetmise kohad suletud, mis siis noored tegema peaksid ja kuidas see nende vaimsele tervisele mõjub. Vallaametnikega ajusid ragistades mõeldi välja mitmesuguseid tegevusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles