Kommentaar ⟩ Anti Poolamets: pöördusin valekaebuse tõttu riigiprokuratuuri poole

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Riigikogu liige Anti Poolamets.
Riigikogu liige Anti Poolamets. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu liige Anti Poolamets teatas täna, et pöördus riigiprokuratuuri poole kuriteoteatega valesüüdistuse osas.

Poolametsa teates seisab: "Täna pöördusin riigiprokuratuuri poole kuriteoteatega Rakvere abilinnapea Andres Jaadla ja linnavolinik Allan Jaakuse suhtes nende poolt valekaebuse esitamise ja valeütluste andmise osas. Sellised teod, millega kahjustatakse õigussüsteemi ning millega püütakse takistada ja segada normaalset valimisprotsessi, on minu hinnangul väga ühiskonnaohtlikud ning neid on hakatud toime panema üha sagedamini. 

Pean väga kahetsusväärseks, et prokuratuuri poolt lõpetati Mary Krossi juhtum oportuniteedi kaudu. Sellest on saanud julgustust ka teised valekaebajad. Valekaebuste esitamine EKRE poliitikute kohta on saamas justkui traditsiooniks ja provokaatorid ei kanna mingit vastutust.

Tähelepanuväärne on see, et valekaebuse esitas isik, kelle korruptiivsest minevikust kõnekoosolekul räägiti, pannes toime järjekordse kuriteo valekaebuse ja valeütluste andmisega.  Pean sügavalt ebaeetiliseks, et Rakveres on edutatud abilinnapeaks korruptiivse taustaga inimene, kes on minu vastu esitanud hagi, nõudes kahjutasu, sest olen tutvustanud tema korruptsioonis süüdimõistmist.     

Loodan, et asja uuritakse kiiresti, sest valekaebuse eesmärk on takistada normaalset valimisprotsessi. 

Pean korruptsiooni paljastamist üheks tähtsaimaks riiklikuks ülesandeks ning ka need valimised ei ole erand."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles