Riigiprokuratuur saatis Anti Poolametsa kuriteoteate ringkonnaprokuratuuri (3)

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Anti Poolamets.
Anti Poolamets. Foto: Tairo Lutter

Eelmisel reedel pöördus riigikogu liige Anti Poolamets riigiprokuratuuri kuriteoteatega Rakvere abilinnapea Andres Jaadla ja linnavoliniku Allan Jaakuse kohta, andes teada, et nad on esitanud valekaebuse ja andnud valeütlusi. 

"Sellised teod, millega kahjustatakse õigussüsteemi ning millega püütakse takistada ja segada normaalset valimisprotsessi, on minu hinnangul väga ühiskonnaohtlikud ning neid on hakatud toime panema üha sagedamini," rääkis Poolamets.

Varem oli Rakvere abilinnapea Andres Jaadla teinud politseile kuriteoteate, et Poolamets oli teda ühel EKRE korraldatud koosolekult tõuganud, misjärel tundis ta õlas valu. Politsei alustas Jaadla kuriteoteate puhul kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel.

Viru ringkonnaprokuratuurist selgitati, et riigiprokuratuuri saadetud kuriteoteade ei tähenda automaatselt, et selle põhjal menetlust alustatakse. Ringkonnaprokuratuuril on aega kümme päeva, otsustamaks, kas alustada Poolametsa tehtud kuriteoteate puhul menetlust või mitte.

Järgnevalt Poolametsa tehtud kuriteoteate tekst:

"3.09.2021 kell 18 toimus minu kui Riigikogu liikme kohtumine valijatega Rakveres Tallinna tn 12 ruumides. Üheks teemaks oli Eestis lokkav korruptsioon. Näitena pidi juttu tulema ka kunagise Rakvere linnapea Andres Jaadla süüdimõistmisest korruptsioonikuriteos. Enne koosoleku algust saabusid kohale Rakvere keskerakondlasest abilinnapea Andres Jaadla ning linnavolinik Allan Jaakus. Kuna nad käitusid provokatiivselt, lubades kõiki kõnekoosolekuid külastada ja neid segada, pidasin võimalikuks, et ka käesolevat koosolekut hakatakse segama. Seetõttu ma ülalnimetatud isikuid koosolekusaali ei lubanud ja palusin neil lahkuda. Kuna nad kohe lahkuda ei soovinud, vaidlesime koridoriuksel mõned minutid. Lõpuks otsustasid Jaakus ning Jaadla lahkuda. Eelnevalt võtsime telefonitsi ühendust ka politseiga, mis võis kiirendada nende lahkumist. Minul mingisugust füüsilist kokkupuudet nimetatud isikutega ei toimunud. Sündmusel olid pealtnägijad, tehti fotosid ja video.

Hiljem selgus, et Andres Jaadla on teinud politseile kuriteoteate väitega, et olen teda füüsiliselt rünnanud. Palun algatada uurimine valekaebuse ja ka valeütluste andmise osas mõlema isiku kohta. Sellised teod, millega kahjustatakse õigussüsteemi ning millega püütakse takistada ja segada normaalset valimisprotsessi, on minu hinnangul väga ühiskonnaohtlikud ning neid on hakatud toime panema üha sagedamini."

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles