Juhtkiri: jäägem inimesteks!

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Öeldakse, et roolijoodik on potentsiaalne mõrvar, tema pärast võivad inimesed liikluses hukkuda. Samamoodi võib pidada koroonapiirangute eirajat kaaskodanikele ohtlikuks, sest tema tõttu pääseb viirus edasi. Kui võrrelda koroonapiirangu rikkumist liiklusõnnetusega, siis kõik õnnetuses ju ei hukku, vaid osa saab vigastada. Vigastused küll paranevad, kuid annavad endast ühel või teisel moel märku. Sama on koroonagagi. Elu ei pruugi võtta, kuid tervise küll.

Seepärast peab kogukond ka ise oma turvalisuse eest hea seisma. Näiteks võib siin tuua Hispaania, kus maske ei kanta mitte üksnes siseruumides, nagu on nõutud, vaid seda tehakse ka tänaval, kus need pole kohustuslikud. Ja kui keegi eirab kohustust, siis esimene nägija tuletab seda rikkujale kohe meelde. Sama võiks ka Eestis olla. Nagu me anname juba küllalt aktiivselt teada võimalikest roolijoodikutest.

Nii juhtus möödunud nädala lõpus Rakveres Maxima kaupluses, kus üks maski kandev kodanik teisele kehtivat korda meelde tuletas, aga tegi seda liiga agaralt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles