Jaanus Ainsalu: “Kaitseliidus on ajalooliselt juhiks pealik”

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Kaitseliidu Viru maleva pealik Jaanus Ainsalu kannab oma ajaloolise taustaga nimetust uhkelt.
Kaitseliidu Viru maleva pealik Jaanus Ainsalu kannab oma ajaloolise taustaga nimetust uhkelt. Foto: Vladislav Musakko

Kolonelleitnant Jaanus Ainsalu on Kaitseliidu kirde maakaitseringkonna ja Viru maleva pealik. Organisatsiooni liikmeskonna moodustavad vabatahtlikud mehed, naised ja noored, kes saavad ettevalmistuse riigi kaitseks ning abistavad riigisiseses kaitse- ja päästetegevuses.

Jaanus Ainsalu teenistus algas ajateenijana Eesti piirivalves 1991. aastal, ta jätkas Narva-Jõesuu õppekeskuses mitmesugustel ametikohtadel, olles viimaks sealse õppejaoskonna ülem. Ta on teeninud ühtlasi kõrgemas sõjakoolis põhikursuste ülemana, on olnud missioonil Iraagis, samuti nii 2. jalaväebrigaadi kui ka Scoutspataljoni staabiülem ja veel mitmel positsioonil lõuna kaitseringkonnas. 2018. aastal sai temast Kaitseliidu peastaabi operatiivjaoskonna ülem ja alates 9. novembrist 2019 kirde maakaitseringkonna ja Viru maleva pealik.

Selline teenistuskäik näitab ilmekalt, et tegu on mehega, kes pelgalt oma olemusega suudab hallata eri tausta, vanuse ja sooga vabatahtlikke ning juhtida Viru maleva tegevust nii riigikaitsel kui ka riigisisese kriisi olukorras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles