Heategevusliku teatejooksu avavad Rakveres linnapea Triin Varek ja triatleet Kaidi Kivioja

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Jooksusõbrad rajal. Pilt on illustratiivne.
Jooksusõbrad rajal. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Homme toimuvale 16. heategevuslikule teatejooksule on registreerunud üle 11 000 osavõtja. Jooks toimub üle Eesti hajutatult 28 staadionil ja pargis, kus 5.–9. klasside õpilased läbivad kuni 400-meetriseid distantse. Ettevõtmisega saab Eestis alguse üleeuroopaline spordinädal. Rakveres algab teatejooks kell 14 Kastani puiesteel. Jooksu avab Rakvere linnapea Triin Varek, soojenduse teeb triatleet Kaidi Kivioja.

Teatejooksud toimuvad igas maakonnas ning seda suures osas tänu kohalike eestvedajate, õpetajate ja koolijuhtide jõupingutustele. Aastatega on teatejooks kasvanud Eesti suurimaks koolinoorte spordiürituseks.

"Meie eesmärk on pakkuda noortele võimalust tunda rõõmu sõprade ja klassikaaslastega koos liikumisest ning populariseerida sportlikke eluviise," ütles teatejooksu eestvedaja Erik Pallase.

23.–30. septembrini toimuvaks spordinädalaks on registreeritud üle 1000 ürituse. Tänavu on spordinädala patroonid, liikuma innustajad ja eeskujud alpinist Krisli Melesk, EOK sportlaskomisjoni liige ja äsja karjääri lõpetanud kiiruisutaja Saskia Alusalu, teleajakirjanikud Hannes Hermaküla, Keili Sükijainen, Reet Linna, muusikud Artjom Savitski ja Inger ning TalTechi rektor Tiit Land.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles