Koolikiusamise ohver: see mõjutab mind tänaseni

Margus Vahter
Copy
Iga kooliaasta alguses on noori, kes soovivad, et suvevaheaeg kestaks. Põhjuseks on koolikiusamine.
Iga kooliaasta alguses on noori, kes soovivad, et suvevaheaeg kestaks. Põhjuseks on koolikiusamine. Foto: 2 X Shutterstock

Iga kooliaasta alguses on noori, kes soovivad, et suvevaheaeg kestaks. Põhjuseks on koolikiusamine. See on teema, mis mõjutab paljusid ka peale kooli lõppu ja takistab täisväärtuslikku elu elamast.

“See algas juba algklassides,” alustas 27-aastane Annabel enda lugu. Ta rääkis, et sõbrutses algklassides klassivennaga, kes lavastas ta tema asjade varguses süüdi. “Keegi ei uskunud mind, isegi mitte mu vanemad, kui sellest rääkisin,” meenutas ta juhtunut ja lisas, et vargus tekitas klassikeskkonnas suure draama. “Minu ja tema vanemad kutsuti kooli. Mu vanemad olid nii pettunud minus ja teised vaatasid halva pilguga pealt,” rääkis Annabel ja lisas, et olukorra lahendamiseks pidi ta poisile, kellelt “varastas”, enda mänguasja vastu tooma.

“Siis oli juba liiga hilja, inimesed olid harjunud mind vaatama halva pilguga, mind tõrjuti,” ütles Annabel ning tunnistas, et rühmatööd ja klassireisid muutusid sestpeale ebamugavaks, kuna keegi ei tahtnud temaga koos aega veeta ja tema üle naerdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles