Kamalammas oli rahvusterohke ja maitsetest pakatav

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Briti sõdurid pakkusid tõelist sõduritoitu, mille vastu oli suur huvi.
Briti sõdurid pakkusid tõelist sõduritoitu, mille vastu oli suur huvi. Foto: Ain Liiva

Kuuendat korda Rakveres toimunud rahvustoitude ja -kultuuride festival Kamalammas täitis oma ülesande toidukultuuri osas ja kogus Arvo Pärdi nimelise muusikamaja ehitusfondi üle 2000 euro.

Festivalil Kamalammas oli huvilistel võimalus maitsta eri rahvuste roogasid ja saada osa kultuuriprogrammist. Põhiüritus, mida rahvas juba elevusega oodanud oli, toimus laupäeval Vallimäel, kus nõlvade vahel heljusid vürtsikad ja isutekitavad aroomid. Suurtes telkides pakkusid oma roogasid eri rahvuste esindajad ja toidunautijad tekitasid mõne leti ette lausa looklevaid sabasid.  

"Mul on väga hea meel, et toidupakkujaid oli nii palju," ütles festivali projektijuht Kaspar Lood ning tänas ja kiitis rahvast, kes oli tulnud melust ja heast söömaajast osa saama. Tulu, mille saatkonnad festivali käigus teenisid, annetati Arvo Pärdi nimelise muusikamaja ehitusfondi ning summa ületas 2000 eurot. "Väga jäin rahule," rõhutas Lood ja rääkis, et sel korral olid uute toidupakkujatena esindatud sellised riigid nagu Nigeeria, Iraan ja Iraak. Lisaks eelnevatele olid esindatud Filipiinid, Jaapan, Venezuela, India, Ungari, Rootsi, Iiri ja Eestis elavate rahvuste köögid ning roogi pakkusid ingerisoomlaste ja ukraina selts. Peale selle pakkus Briti õhujõudude esindus Tapalt oma väliköögist sõduritoitu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles