Klassikaraadio kutsub tähistama muusikapäeva viktoriiniga

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Raadio ja muusika on olnud ajast aega lahutamatud.
Raadio ja muusika on olnud ajast aega lahutamatud. Foto: Lauri Kulpsoo

Klassikaraadio korraldab rahvusvahelisel muusikapäeval, 1. oktoobril traditsioonilise e-viktoriini, mida on võimalik lahendada nii eesti kui ka vene keeles. Muusikahuvilised saavad end juba praegu proovile panna soojendusviktoriinil.

Muusikapäeva viktoriin avaneb Klassikaraadio ja Raadio 4 kodulehel sel reedel, 1. oktoobril kell 7 ning lõpeb laupäeval, 2. oktoobril kell 8. Reedeseks muusikapäevaks soovitab Klassikaraadio valmistuda juba praegu, sest Menu portaalis on lahendamiseks üleval muusikaline soojendusharjutus.

Viktoriiniga on Klassikaraadio muusikapäeva tähistanud juba aastaid. Tänavu toimub viktoriin kahes kategoorias – vastajad saavad valida muusikapäeva viktoriini ja ringhäälingu 95. aastapäevale pühendatud muusikaviktoriini vahel või lahendada soovi korral ka mõlemad. Küsimused on vastusevariantidega ning loogiliselt mõeldes on võimalik õigesti vastata ka siis, kui täpset vastust ei tea. Küsimusi on nii klassika, džässi kui ka popmuusika vallast, lahendades saab kuulata helifaile, vaadata fotosid ning jälgida videot.

Muusikapäeva viktoriinil võib kaasa lüüa nii üksinda kui ka klasside ja kollektiividega. Möödunud aastal lahendas muusikapäeva viktoriini 4045 muusikasõpra ning osalesid igas vanuses mängijad üle Eesti. Paljudes koolides lahendati viktoriini terve klassiga, Klassikaraadio soovitab ka tänavu lülitada ettevõtmise koolitundidesse, et sel moel ühiselt muusikapäeva tähistada.

Viktoriini küsimused koostasid Klassikaraadio ja Raadio 4 toimetajad ning Raadio 2 muusikajuht Erik Morna. Klassikaraadio teeb muusikapäeva viktoriinist kokkuvõttesaate ja selgitab välja auhinnasaajad laupäeval, 2. oktoobril kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles