Väike-Maarja valla arengukava panustab elukeskkonda

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Volikogu seadis järgnevaks viieks aastaks oluliseks tegevussuunaks põhikooli- ja gümnaasiumihariduse võimaldamise senise haridusvõrgu baasil. Pildil Väike-Maarja gümnaasium.
Volikogu seadis järgnevaks viieks aastaks oluliseks tegevussuunaks põhikooli- ja gümnaasiumihariduse võimaldamise senise haridusvõrgu baasil. Pildil Väike-Maarja gümnaasium. Foto: Vladislav Musakko

Väike-Maarja vallavolikogu käesoleva perioodi viimasel planeeritud istungil kinnitasid volikogu liikmed Väike-Maarja valla arengukava ja eelarvestrateegia aastateks 2022–2027.

Olulisemateks tegevusteks järgnevatel aastatel on plaanitud Väike-Maarja lasteaia ventilatsiooni rajamine (u 200 000 eurot), staadioni ehitamine (u 1,25 miljonit eurot), Simuna koolikompleksi energiatõhusaks renoveerimine (u 1 miljon eurot), Rakkesse uue lasteaia rajamine (1,25 miljonit eurot) ja kindlasti teedeinvesteeringud (u 450 000 eurot kalendriaastas). Täpsemad summad selguvad avalike hangete käigus. Arengukava tegevuskavas on püütud arvestada omavalitsusüksuseväliste võimalustega ning kasutada maksimaalselt riiklike toetusmeetmete rahasüste.

Volikogu seadis järgnevaks viieks aastaks oluliseks tegevussuunaks õpilastele hea kättesaadavusega põhikooli- ja gümnaasiumihariduse võimaldamise senise haridusvõrgu baasil. Koostöö valla haridusasutuste vahel, head sportimis- ja huviharidusvõimalused ning gümnaasiumi labori rajamine annavad võimaluse pakkuda kvaliteetset teenust koduvallas nii alus-, põhi kui ka gümnaasiumihariduses.

2022. aastal on prognoositud põhitegevuse tulud 10,25 miljonit eurot. Tulubaas on sõltuvuses riiklikust tasandus- ja toetusfondist. Kuna riigieelarve on veel kinnitamata, on ka volikogu vastava määruse puhul tegemist prognoosiga. Omavalitsuse enda tulud teenuste ja kaupade müügist on planeeritud 1,05 miljonit eurot kalendriaastas ning oluline osa sellest tuleb hooldekoduteenuse osutamisest.

"Uus arengukava seab lati piisavalt kõrgele ning selle ületamiseks on vaja sisukat ja tulemuslikku koostööd nii kogukonnas sees kui ka keskvalitsusega," ütles Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles