Päästeameti tunnustused kuldasid üle Väike-Maarja päästekomando

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Üks Väike-Maarja pääste­komando töötajatest – Janar Moorits – elupäästja medali III klassi aumärki vastu võtmas.
Üks Väike-Maarja pääste­komando töötajatest – Janar Moorits – elupäästja medali III klassi aumärki vastu võtmas. Foto: Mats Õun

24. septembril tunnustas päästeamet ühtekokku 120 inimest, kellest 78 said elupäästja medali. Tunnustustest 12 tuli Lääne-Virumaale, teiste seas kaheksale elupäästjale. Maakonna edust tervelt pool langeb kuue tunnustusega Väike-Maarja päästekomandole.

Mis on Väike-Maarja päästekomando edu taga? “No eks see on selline kokkusattumus. Sündmused toimusid meie piirkonnas ja Väike-Maarja päästekomando reageeris nendele,” räägib komando pealik Mati Kõiv.

Nii tuli eelmise aasta 21. juunil väljakutse Väike-Maarja valla Pudivere külla, kus meesterahvas oli kodutalu asukohta vaatama minnes kukkunud kõrge rohuga varjatud ligi 20 meetri sügavusse kaevu. Kukkudes oli mees murdnud pahkluu, kuid õnneks ei olnud kaotanud teadvust. Kaev oli kuiv, seal oli piisavalt hapnikku. Sellises sügavuses oli aga telefonilevi häiritud, mistõttu kontakti saamine päästjatega ja päästjatel sündmuskoha leidmine osutus keeruliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles