Lehtses täitub unistus “Ainult unistusest” (1)

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Operetis “Ainult unistus” lööb kaasa ligi poolsada inimest.
Operetis “Ainult unistus” lööb kaasa ligi poolsada inimest. Foto: Lehtse Kultuurimaja

Boris Kõrveri operett “Ainult unistus”, mille lavale toomisest on Lehtses unistatud ning selle nimel rõõmu ja visadusega töötatud, jõuab esietenduseni. Ehkki kevadel sekkus plaanidesse koroona, ei jätnud kohalik kultuurihing Leelo Jürimaa, Lehtse Kammerkoori dirigent Tiiu Tikkerber ja trupp jonni. “Kevadtalvine prooviperiood katkes koroona tõttu ja seepärast oleme Tiiuga 45 osatäitjat terve suve igal nädalalõpul piinanud. Nüüd on siis kolmevaatuseline “Ainult unistus” peaaegu valmis,” ütles lavastaja Leelo Jürimaa.

Jürimaa meenutas, et sobiva tüki leidmiseks toodi kolme aasta eest Vanemuisest kaks kotitäit libretosid. “Paljud ei sobinud meie seltskonnaga. Vaatasime, et “Ainult unistus” on selline, kus on rahvast parajalt palju ja kuhu saab vaba randmega inimesi juurde panna,” sõnas ta. Kuna loosse oli küpsemas eas kõrgseltskonna kõrvale vaja noort töörahvast, kutsuti kaasa lööma kooliõpilasi, koorivilistlaste lapsi, sõpru ja tuttavaid. “Saimegi toreda noortepundi. Nad on nii vahvad!” ütles lavastaja.

Leelo Jürimaa sõnul on operetis kõik tegelased nii olulised, et ei saa esile tõsta pea- või kõrvalosi. “Kõik on peategelased! Rahvakunstnikud!” lausus ta veendunult.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles