Juhtkiri: debatt annab võimaluse, aga ei sunni

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Valimisperiood on käima lükanud kaua igatsetud avalikud mõttevahetused ehk debatid. Arutelud võiks toimuda tegelikult ka valimistevahelisel perioodil, kuna annavad võimulolijaile võimaluse tutvustada oma mõtteid ja tutvuda nendega, mis keerlevad teistes peades.

Debatt on kõige vahetum demokraatia tööriist, seal kohtuvad mingi valdkonna eksperdid, selle rahastajad ja selles pakutava tarbijad. See on arutelu, kus peaksid sõna saama kõik pooled, rääkima oma muredest-rõõmudest ning tegema ettepanekuid. Paraku kipub ikka nii olema, et debatile ei tule need kõige suuremad internetikommentaariumides verd valavad kodanikud kohale, kuna avalikul debatil ei kaitse neid arvutiekraan, nad jätkavad vingumist veebiruumis.

Debatte peaks korraldama rohkem ja nendest peaksid valdkonnaga kokku puutuvad isikud kindlasti ka osa võtma. Olgu selleks vallaks siis kultuur, poliitika, teadus või haridus. Olles pidevalt kõigi seisukohtadega kursis, saab valdkond areneda ning edasi liikuda. Probleemidest peab rääkima, muidu ei saagi lahendusi sündida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles