Kiropraktik räägib ujujatele, kuidas ennetada kiropraktiku külastust

, suvereporter
Copy
Kiropraktiku külastust saab ennetada aktiivse eluviisi, harjutuste ja tervisliku toitumise abi. Fotol 2021. aasta parim masters-ujuja Ralf Tribuntsov.
Kiropraktiku külastust saab ennetada aktiivse eluviisi, harjutuste ja tervisliku toitumise abi. Fotol 2021. aasta parim masters-ujuja Ralf Tribuntsov. Foto: Ain Liiva

Rakvere spordiklubi Wiru Swim on kutsunud külla kiropraktik Renita Rasmanni, et spetsialist annaks nõu, kuidas ennetada spordivigastusi ja enne trenni ennast soojendada. Rasmann tutvustab noortele sportlastele ka oma ametit.

Ujumistreener Chris Tõnningu sõnul pole ühelgi nende sportlasel veel kiropraktiku abi vaja läinud. “Kutsusime kiropraktiku külla, et noortel oleks ettekujutus, kuidas probleeme ennetada, ja et nad oskaks probleemi korral kuhugi pöörduda,” ütles Tõnning. Varem on Wiru Swimi ujujatega kohtunud ujumistreener ja toitumisnõustaja Toomas Paju, kes tegi näidistreeninguid ja pidas loengu toitumisest.

“Ujujatel tekitavad probleeme enamasti õlad, kuna õlgade liikuvus on suur ning nende amplituud ulatub 180 kraadini. Lisaks on ujudes õlgadel kõrge koormus, mistõttu tuleb õlalihaseid spetsiifiliselt treenida,” rääkis kiro­praktik Renita Rasmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles