Veebirakenduses saab teatada surnud sigadest ja lindudest

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Surnud luik.
Surnud luik. Foto: Tairo Lutter

Surnuna leitud metssigadest ja lindudest saab nüüd põllumajandus- ja toiduametile teada anda uue veebirakenduse kaudu. See teave aitab kaasa sigade Aafrika katku ja lindude gripi leviku piiramisele.

Põllumajandus- ja toiduameti (PTA) loomatervise ja -heaoluosakonna juhataja Olev Kalda sõnul on mõlemad nutilahendused vajalikud abivahendid nii ametile kui ka sea- ja linnupidajatele ning jahimeestele. "Valminud rakendused on lihtsasti kasutatavad, edastavad andmeid reaalajas ning võimaldavad ametil teavitustele operatiivsemalt reageerida ja saada ülevaadet sigade Aafrika katku (SAK) ja lindude gripi levikust looduses," selgitas Kalda. "Kui teame haiguste leviku ulatust, siis on nii loomapidajatel kui PTA-l võimalik tõhusamalt teha endast olenev, et ära hoida nende taudide jõudmist kodusigade ja -lindudeni."

Surnuna leitud metsseast saab teavitada arvuti, mobiiltelefoni või muu nutiseadme kaudu siin, surnud linnust siin. Samuti saab märkida leiukohad kaardile. Rakendused on nii eesti, inglise kui ka vene keeles. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles