Valimistel kandideerib ka neli vaprat üksikkandidaati

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kohalikel valimistel kandideerimiseks kautsjonit pole ja kandideerimisavaldust esitada on üsna lihtne.
Kohalikel valimistel kandideerimiseks kautsjonit pole ja kandideerimisavaldust esitada on üsna lihtne. Foto: Margus Ansu

Sel korral kandideerib Lääne-Virumaal kohalikel valimistel neli üksikkandidaati – varasematel valimistel on neid rohkem olnud ja reeglina pole neid edu saatnud. ​Haljala vallas on end üksik­üritajana üles seadnud Taimo Heinberk, kes on kandideerinud vist kõigil kohalikel valimistel, kuid pole kordagi volikogusse pääsenud. Oma tegevusalaks on ta ankeeti märkinud “kodune”.

​Rakvere vallas on üksikkandidaat üliõpilane Raimo Holm, Vinni vallas transpordivahendi juht Valdur Kohandi ja Viru-Nigula vallas kõrgharidusega elektrik Indrek Koolmann. Ühest või kahest inimesest koosnevaid nimekirju on rohkem, aga nemad esindavad konkreetset erakonda.

Eelmistel kohalikel valimistel sai Taimo Heinberk kuus häält, aga see ei heiduta teda uuesti proovimast. “Ma leian, et valimissüsteem on ebaõiglane, ja juba ainuüksi protestist selle vastu ma kandideerin,” põhjendas asjaosaline. “Olen saanud ka üle 50 hääle, olen olnud vallas kümne enim hääli saanud inimese hulgas, kuid selle viieprotsendilise künnise nõude tõttu pole ma volikogusse pääsenud,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles