Tapa võistlus päästab veoautokrossi hooaja

Tauno Tihti
Copy
Uhtnast pärit veoautokrossisõitja Marko Tiinase GAZ-51 saab enne Tapa võistlust viimast lihvi.
Uhtnast pärit veoautokrossisõitja Marko Tiinase GAZ-51 saab enne Tapa võistlust viimast lihvi. Foto: Marko Tiinas

Kuuldused veokakrossi surmast on osutunud valeks. Tapa sügisese veoautokrossi korraldaja Mart Kork on ettevalmistuseks ja ürituse toimumiseks teinud suurt tööd ja võistlused autokrossirajal homme kindlasti toimuvad, vastasel korral oleks võinud kogu hooaja kuulutada läbikukkunuks.

Eesti meistrivõistluste senistest etappidest on suudetud ära pidada ainult esimesena kavas olnud Misso võidusõit. Kui muude elualade puhul on viimasel ajal kindel põhjus olnud viirusest tingitud jamad, siis veoautosportlasi kummitav osalejate nappus ei ole alati sellega seostatav. Mõni mees on kihutamisest loobunud, sest vanust on tasapisi lisandunud, mõnel on lihtsalt masin laiali ja pole olnud motivatsiooni sellega tõsiselt tegeleda.

Lätlastega, kes on ikka läbi aegade Eestis konkurentsi tihendanud, on omad lood. Neid muidugi ongi koroonapiirangud löönud, sest riikidevaheliste nõuete keerukus ja tüütus on üks põhjus, miks nad ei vaevu teekonda Eestisse ette võtma. Nüüd on Tapale siiski paljuski tänu isiklikele kontaktidele tulemas kolm Läti masinat (kaks bagi ja üks kabiiniga sõiduvahend), nii vähemalt on lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles