Tissimägedelt Porganditrepi kaudu Palermosse, Linnuriiki ja Õpetaja Heinamaale

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tissimäed.
Tissimäed. Foto: Ain Liiva

Rakvere kohanimed tõmbavad vuntsi päikese poole ka kõige mornimatel tegelastel. Kui ikka lapsed kelgutavad Tissimägedel, Vallimäele saab mööda Porganditreppi, linnaliinibuss peatub Palermos ja Linnuriigis, siis järelikult elab Rakveres hea huumorisoonega rahvas, kes kutsub oma linnakese paiku tabavate ja vaimukate nimedega. Õpetaja Heinamaa linnaosa vanem Riho Hütt tuleb teemat kommenteerides ideele tähistada linnaosad ja piirkonnad infotahvlitega, kus seletataks ka ära, miks Kondivalu on Kondivalu ja Lennuki on Lennuki.

Kui ikka mõni nimi tahab külge jääda, siis see ka jääb. Rakveres asuvatest objektidest kolm kõige uuemat, mõne arvates ka kõige vaimukamat, on Tissimäed, Porganditrepp ja Süstatiik. Neist kaks esimest pole veel ametlikud, aga kolmas on kantud sellise nimega juba ka kaartidele.

Rakvere linnapea Triin Varek ütles, et tema tutvusringkonnas Tissimägede nime ei kasutata. Öeldavat “garaažidetagused mäed” või midagi sellist. Samas ta tunnistas, et Tissimäed kõlaksid hoopis suupärasemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles