Lüheneb numbri teisaldamise aeg telefonioperaatori vahetusel

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Telefoni operaatorfirma vahetus hakkab toimuma senisest kiiremini.
Telefoni operaatorfirma vahetus hakkab toimuma senisest kiiremini. Foto: Marko Saarm

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt allkirjastas määruse muudatused, millega pannakse paika nõuded numbri liikuvusele sideettevõtja vahetamise korral. Muudatusega lühenevad numbrivahetuse tähtajad.

Minister Andres Suti sõnul muutub klientidele numbri vahetamise protsess märkimisväärselt kiiremaks. "Inimestel avaneb võimalus veelgi kiiremini liikuda ühe teenuseosutaja juurest teise juurde, selleks et valida endale kõige sobivam sideteenus," sõnas ta. "Kui seni võis inimesel telefonioperaatorit vahetades kuluda kuni poolteist kuud, enne kui number uue ettevõtja juurde üle liikus, siis nüüd on see protsess kliendi jaoks oluliselt paindlikum ja kiirem. Kui näiteks pärast operaatorivahetust selgub, et kodukülas on leviga probleeme, saab ta kiirelt kas vana operaatori juurde tagasi või siis uue juurde edasi liikuda."

Võrreldes varasemaga väheneb mobiiltelefoni numbriliikuvuse protsess 7–24 tööpäevalt 4–5 tööpäevani ning tavatelefoni numbri või teenusnumbri liikuvuse puhul 7–39 tööpäevalt 4–7 tööpäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles