Kaugliinibussides näeb filmifestivali eriprogrammi

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Festival "Kino maale" toob filmid ka kaugliinibussidesse.
Festival "Kino maale" toob filmid ka kaugliinibussidesse. Foto: Kino Maale

Filmifestival "Kino maale 2021" toob tänasest 24. oktoobrini Go Busi kaugliinibussidesse eriprogrammi "Bussifilm – festival ratastel", mille kavas on kümme lühifilmi Norra filmiloojate loomingust.

Festival jõuab ratastele kümnes bussis liinidel Tallinn–Haapsalu, Tallinn–Kuressaare, Tallinn–Pärnu, Tallinn–Kärdla, Tallinn–Rakvere, Pärnu–Tartu, Tallinn–Valga ja Kuressaare–Tartu.

"Go Busi seob festivaliga pikaajaline koostöö, mille mõte on tuua tipptasemel  filmikunst mugavalt kätte neile, kel pole aega või võimalust kinosaali külastada. Bussifilm on heaks näiteks, et festivali programmi saab edukalt nautida ka sõidu ajal, ning reisijad on hea võimaluse igal sügisel rõõmuga vastu võtnud," sõnas Go Busi kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov.

Tänavu on festivali "Kino maale" fookuses Norra filmikunst, mis jõuab üle terve Eesti. "Tegu on peamiselt maapiirkondadele suunatud filmifestivaliga, mille programme näitavad tasuta mitmekümned kultuuri- ja haridusasutused üle Eesti. Kaugliinibussides tuleb linastumisele kogu perele mõeldud lühifilmikava, kust põnevat avastamist leiavad nii noored kui eakamad reisijad," sõnas festivali peakorraldaja Indrek Jurtšenko.  

Festivali "Kino maale" korraldavad Tapa vallavalitsus, MTÜ Tapa Linna Arengu Selts ja peakorraldajana Indrek Jurtšenko. Go Bus on teinud festivaliga koostööd alates 2014. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles