Rauno Võrno: "Kersti Vilbo minevik tuli vallale uudisena" (1)

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Nii nagu vahel sulab lumi, kadus kuhugi ka raha ja jäi tühjaks Vinni vallajuristi ametikoht. Küsimused on õhus, kuid eeluurimine alles käib.
Nii nagu vahel sulab lumi, kadus kuhugi ka raha ja jäi tühjaks Vinni vallajuristi ametikoht. Küsimused on õhus, kuid eeluurimine alles käib. Foto: Arvet Mägi

Eelmisel Vinni vallavolikogu istungil rääkis vallavanem Rauno Võrno infominutite ajal suu puhtaks skandaalsel teemal – miks palgati vallajuristiks varem seadusega pahuksisse sattunud Kersti Vilbo.

Kersti Vilbo suhtes, kelle politsei septembri alguses vahi alla võttis, käib siiani kriminaalmenetlus, mille tõttu kõigest rääkida ei saakski. Vallavanema vastus oli aga veelgi lihtsam – kuna endise kohtutäituri minevik tuli vallatöötajatele üllatusena, ei oskaks ta Vilbo tegevuse tagamaid selgitada ka juhul, kui prokuratuur seda lubaks.

Kersti Vilbo töösuhe Vinni vallas kestis veidi üle kolme aasta. "Me korraldasime vallajuristi leidmiseks konkursi, mida sai lausa kolm korda pikendatud. Küll loobuti, küll ei olnud kandidaadid piisavalt pädevad. Lõpuvoorus oli kaks inimest: Kersti Vilbo ja üks meesterahvas," selgitas Võrno, lisades et konkursi võitja alustas omal soovil tööd juba 2018. aasta 2. maist. Töösuhe lõppes tal selle aasta 10. augustil, taas omal soovil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles