Mahakukkunud leivatükilt andestuse palumine ja sellele suu andmise komme on möödanikku taandunud. Vanavanemad ei lasknud raisku minna ühelgi toiduainel ega saagil. Praegu peab taas õppima väärtustama iga suutäit.
Tellijale
Toidupanga üks olulisi eesmärke on võitlus toidu raiskamise vastu
Septembri lõpus tähistati toidu raiskamise vastu võitlemise päeva ning toidupanga asutaja ja juht Piet Boerefijn rääkis, et raiskamise probleem on Eestis sama päevakajaline nagu ülejäänud maailmas. Toidupank korraldas oma igaaastase lõunasöögi, kuhu olid palutud ministrid, suursaadikud, teadurid, firmajuhid ja veel paljude elualade esindajaid. “Teeme neile lõunasöögi sellest toidust, mis muidu ära visatakse, et näidata, et see on tegelikult väga hea kvaliteediga,” ütles Boerefijn. Tema sõnul on toidupanga olukord võrreldes vahepealse seisuga, kus koroona tõi endaga kaasa väga palju abivajajaid, paranenud.