Väikeste paikade toidukohtade käekäik erineb nagu öö ja päev

, suvereporter
Copy
Pere Pubile mõjus koroonaaeg raskelt, kuid taastumise märke on juba näha. Oodatakse piirangute kadumist, et normaalne elu saaks taastuda.
Pere Pubile mõjus koroonaaeg raskelt, kuid taastumise märke on juba näha. Oodatakse piirangute kadumist, et normaalne elu saaks taastuda. Foto: Ain Liiva

See, et pandeemia on mõjutanud toitlustussektorit kõige rohkem, on siililegi selge. Linnades on viiruse tehtud kahju hakatud vähendama kojuveoga, aga väikestes kohtades pole seda tihtipeale võimalik teha. Osa virelevad, teistele on aja mahavõtt mõjunud hästi, sest on olnud mahti tegeleda arendustööga ja leida uusi kliente.

Tõlla Trahter Kadrinas kutsus Facebooki vahendusel kogukonda üles toetama pubi ellujäämist. “Võimalik, et lähinädalad või kuu otsustavad,” kirjutati postituses. Trahteri omanik Getter Kähr tõdes, et praegu on neil tõepoolest vaja kogukonna tuge, kuna trahteri käekäik on ebastabiilne.

Neid oli külastanud Harjumaa toitlustusettevõtja, kes peab seal mitut söögikohta, üheskoos leiti, et mured on paigast hoolimata samad. “Hirmsasti peab pingutama, et nulli saada,” nentis trahteripidaja. Tõlla Trahteri omanikud on valmis trahteri elushoidmiseks tegema muudatusi, aga need nõuavad investeeringuid. Selleks on vaja ressursse, mis on pandeemia tõttu kasinad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles