Läänemets: riik peaks osa Enefit Greeni aktsiatest andma kaevuritele

BNS
Copy
Läänemetsa sõnul peaksid põlevkivikaevurid Enefit Greeni aktsiatest osaluse saama, et aidata neil peale töö kaotust toime tulla. Pilt on illustreeriv.
Läänemetsa sõnul peaksid põlevkivikaevurid Enefit Greeni aktsiatest osaluse saama, et aidata neil peale töö kaotust toime tulla. Pilt on illustreeriv. Foto: SIPHIWE SIBEKO/REUTERS

Sotsiaaldemokraat Lauri Läänemetsa sõnul peaks riik kaaluma võimalust anda osa endale kuuluvast Enefit Greeni osalusest Ida-Virumaa kaevuritele.

“Enefit Greenist saab lähitulevikus peamine riiklik energiaettevõte, mis annab Eestis toodetavast elektrist järjest suurema koguse. Samas peame mõtlema juba täna ka nendele Ida-Virumaal töötavatele kaevuritele, kes rohepöörde tulemusena oma töö põlevkivist loobumise tõttu kaotavad,” ütles Läänemets erakonna pressiesindaja vahendusel.

Läänemets nentis, et riik on pakkunud välja leevendusmeetmeid, mille seas populaarseimaks on uute töökohtade loomine Ida-Virumaal. “Kindlasti on see vajalik, kuid kaevurid vajavad lahendusi juba täna. Võiksime anda arvestatava osa riigi osalusega Enefit Greeni aktsiatest Ida-Virumaa kaevuritele, mis peaks kindlustama nende majanduslikku toimetulekut,” sõnas Läänemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles