Päästjad võitlevad oma perede sissetuleku eest

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Ida päästekeskuse Lääne-Virumaa operatiivkorrapidaja, Eesti päästeala töötajate ametiühingu juhatuse liige Aivar Lepp (paremal) andis eelmisel kolmapäeval Stenbocki maja ees korraldatud pritsimeeste meeleavaldusel tervise- ja tööministrile Tanel Kiigele turvalisust sümboliseeriva helkuri.
Ida päästekeskuse Lääne-Virumaa operatiivkorrapidaja, Eesti päästeala töötajate ametiühingu juhatuse liige Aivar Lepp (paremal) andis eelmisel kolmapäeval Stenbocki maja ees korraldatud pritsimeeste meeleavaldusel tervise- ja tööministrile Tanel Kiigele turvalisust sümboliseeriva helkuri. Foto: Sander Ilvest

Päästjad on pealinnas avaldanud meelt juba kolm korda, viimati eelmisel kolmapäeval. Ametiühingu eestvedamisel suurendatakse iga korraga survet, et saada peredele elamisväärset sissetulekut.

Ida päästekeskuse Lääne-Virumaa operatiivkorrapidaja, Eesti päästeala töötajate ametiühingu juhatuse liige Aivar Lepp rääkis, et nimetatud kolmapäeval käis meie maakonnast valitsuse residentsi, Stenbocki maja ees meelt avaldamas Rakvere komandost kuus meest ja Kundast kolm päästjat. Siis oli meeleavaldusel osalejaid rohkem kui varasematel kordadel. Lepa sõnul ongi see ametiühingu strateegia – tulla välja järjest suurema osalejate arvuga.

Milles on siis probleem? Lepp selgitas, et päästjad alustasid meeleavaldusi tänavu kevadel, kui saadi teada, et riigieelarve kärped tähendavad ka päästjate rahakoti kallale minekut. Lepa sõnul sooviti meeleavaldusega juhtida valitsuse tähelepanu asjaolule, et sisejulgeoleku valdkonnas ei saa enam midagi kärpida. “See seaks ohtu elanike ja riigi turvalisuse,” ütles Lepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles