Kooliõpilased mängisid läbi Euroopa Parlamendi tööd

Margus Vahter
Copy
Euroopa Komisjoni tööga tutvuma tulnud koolinoortele esines sõnavõtuga ka Jüri Ratas.
Euroopa Komisjoni tööga tutvuma tulnud koolinoortele esines sõnavõtuga ka Jüri Ratas. Foto: Erik Peinar

Möödunud nädalavahetusel kogunes ligi kuuskümmend noort aktiivset õppurit üle Eesti Tallinnas, et matkida Euroopa Parlamendi komisjonide tegevust. Kokku tuli 16. Eesti Mudel-Euroopa Parlament (MEP), mille eesmärk oli anda kooliõpilastele aimu, kuidas käib töö Euroopa Parlamendi komisjonides, ning võimalust seda matkida.

Neljapäevase kohtumise jooksul arutlesid noored Euroopa Liidus (EL) valitsevate probleemide üle. Teist aastat üritusel osalenud 17-aastane Tapa gümnaasiumi õpilane Jana Katre Ojasoo, kes võttis osa hariduskomisjoni tööst, rääkis, et otsustas osaleda ka sel aastal, kuna eelmisel korral oli äärmiselt huvitav arutleda koos teiste Eesti noortega näiteks õpetajate puuduse üle EL-is.

Samuti tegutses hariduskomisjonis 17-aastane Rakvere gümnaasiumi õpilane Ann-Marii Suvorov, kes ütles, et üritus kõnetas teda kohe, kui ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja talle seda tutvustas. Hariduskomisjon tegeles sel aastal küsimustega, kuidas tagada põhi- ja keskhariduse kvaliteet ajal, mil tavapärane koolitöö on nakkushaiguste leviku tõttu häiritud, ning millised COVID-19 õppetunnid tuleb võtta kaasa võimalikku järgmisse pandeemiasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles