Tudus sulgeti vana ja avati uus saun

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Hüvasti, Tudu vana saun! Kadrina Saunaklubi oli kohal erilise saunatordiga, mille tõi saunaklubi sõber, pastor Endel Treiman.
Hüvasti, Tudu vana saun! Kadrina Saunaklubi oli kohal erilise saunatordiga, mille tõi saunaklubi sõber, pastor Endel Treiman. Foto: Kadrina saunaklubi

Eelmisel laupäeval, 2. oktoobril köeti viimast korda kuumaks Tudu saun, mis oli tegutsenud alevikus 1971. aastast. Kogukondlikud saunamõnud aga Tudust ei kao, leili saab visata uues saunas, mis on rajatud Tudu kooli ja lasteaiaga samasse kogukonnahoonesse.

Tudu vana sauna viimsel leilil käisid ka Kadrina Saunaklubi liikmed, kes andsid üle tänu- ja kiidukirjad sauna perenaisele ning kütjale. Saunaklubi sõber pastor Endel Treiman oli kaasa võtnud ka teemakohase tordi ja Mati Murumaa kostitas saunalisi kristlike ülistuslauludega. Viimaselt külastuselt viidi kaasa ajalooline saunasilt, mis leidis koha Kadrina saunamuuseumis, seda vähemalt ajani, mil Tudu muuseum jalad alla saab.

Kadrina Saunaklubi liige Rein Sikk avaldas lootust, et uues saunas on lubatud ka vihtlemine, mis teadupärast on eestlaste saunakultuuri lahutamatu osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles