Tudu tüdruk Epp Mäe –maailma naistemaadluse hõbe

Tauno Tihti
Copy
Suurvõistluste medaliomanik Epp Mäe oma kunagise kodukooli õpilastega kohtumas.
Suurvõistluste medaliomanik Epp Mäe oma kunagise kodukooli õpilastega kohtumas. Foto: Arne Otsa

Omakülamemmed vaatasid ja nutsid, naabritüdruku võitlused tekitasid Tudus emotsioone. Epp Mäe ise oli parasjagu pettunud, et kulda ei tulnud.

“Ma vaatasin televiisorist õhtul ja nutsin,” rääkis oma emotsioonidest Tudu peatänava ääres kohatud pensionärist naisterahvas. Oma nime mitte nimetada tahtnud naine mäletas Eppu kui tublit ja toredat tüdrukut, “Kogu nende pere oli hästi tubli, isa oli veel koolidirektor ja lapsed olid ka hästi kasvatatud,” meenutas enda sõnul Tudus sünnist saati elav ja ennast põliseks tudukaks pidav proua.

Lasteaia pisikeste põnnide liivakastis müttamist turvavad kasvatajad Eve ja Moonika olid eelmisel õhtul (kohtusime eile ennelõunal) toimunuga kursis ja rõõmsad. “Väikese koha asi, kõik tunnevad kõiki, loomulikult läheb see positiivselt korda, kui keegi oma külast maailmas nii kuulus on ja tal hästi läheb,” oli nende uhke arvamus asjast. Mõlemad meenutasid, kui vahva see oli, kui Epp käis kohalike lastega kohtumas ja lapsed said tema asju proovida ning kuidas ta saatis neile kingitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles