Virumaa kolledž tutvustab ettevõtjatele TTÜ teadustööd

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledž.
Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledž. Foto: Meelis Meilbaum

Virumaa kolledž tutvustab 13. oktoobril toimuval infopäeval ettevõtjatele Tallinna tehnikaülikooli teadus- ja arendustööd, rahastamist ja koostöövõimalusi.

Infopäeva avasõnad ütleb Tallinna tehnikaülikooli rektor Tiit Land. Seminaril on võimalik saada ülevaade Virumaa digi- ja rohetehnoloogiate innovatsioonikeskuse (ViDRIK) ja põlevkivi kompetentsikeskuse plaanidest. ViDRIK muutub lähiaastatel suurimaks maakondlikuks ettevõtluspartneriks, pakkudes tuge olemasolevatele ja uutele ettevõtetele, kuid olles ka ühenduslüliks tehnikaülikooli instituutide ja uurimisrühmade vahel.

"Infopäev on esimene samm selles suunas, et suurendada kontakte ja koostööd ettevõtjate ning teadus- ja arendustegevusega tegelevate inimeste vahel. Edukas koostöö on rohepöörde eesmärkide täitmisel ja õiglasel üleminekul võtmetähtsusega. Sama tähtsad on koostöö ergutamiseks ja soodustamiseks riigipoolsed toetusmeetmed, millest infopäeval saab samuti ülevaate," märkis Virumaa kolledži ViDRIK-u juhataja Heiko Põdersalu. 

Tehnikaülikooli inseneriteaduskonna instituutide esindajad tutvustavad infopäeval oma plaane seoses plasti, mineraalsete ja orgaaniliste jäätmete ringlussevõtuga, kõneldakse uutest bioplastidest, aga ka tervisetehnoloogiatest, mehaanikast, elektroenergeetikast ja nutika tootmise taristust. Eraldi ettekanded on vee, õhu ja pinnase puhastustehnoloogiatest ning põlevkivituha baasil ehitusmaterjalidest. 

Õiglase Ülemineku Fondist ja toetusmeetmetest teevad ülevaate majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ekspert Kaupo Karelson ning haridus- ja teadusministeeriumi peaekspert Hella Lood ja nõunik Toomas Murulo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles