Juubelihõnguline LGBT+ filmifestival Festheart keskendub tänavu inimõiguste temaatikale

Kärt Devaney
Copy
Rakverest alguse saanud festival Festheart tähistab tänavu oma viiendat tegutsemisaastat.
Rakverest alguse saanud festival Festheart tähistab tänavu oma viiendat tegutsemisaastat. Foto: Teet Suur

Käesoleval nädalavahetusel viiendat korda toimuv LGBT+ filmifestival Festheart on aastatega kasvanud arvestatavaks ja oodatud filmisündmuseks nii Eestis kui ka välismaal.

Maailmakino paremikku kuuluvaid filme on võimalik olnud Rakvere Teatrikinos nautida alates reede õhtust, programmis on linateoseid ka tänaseks, ent juubelihõngulise festivali melu on tegelikult käinud juba nädala jagu. 

Nimelt näidati festivaliprogrammi möödunud nädalal Tartu Elektriteatris. Festivali peakorraldaja Keio Soomelti sõnul on pidulik viies festival olnud väga tore ka Tartus, ent eriti tore meeleolu valitseb Rakveres, kus festival 2017. aastal alguse sai.  

"See on natuke nagu suguvõsa kokkutulek samas. Kõiki inimesi ei tunne, mõnd vaid nägupidi, mõnd juba väga isiklikult. Igal aastal liitub uusi inimesi," rääkis Soomelt. Erakordselt rõõmustas teda aga asjaolu, et festivali püsipublik on läbi aastate tohutult kasvanud. Soomelt tõi võrdluseks, et kui esimesel aastal võeti vastu 20 festivalipassiga külastajat, on neid tänaseks 70 – see on publik, kes vaatab ära kogu programmi. Lisanduvad üksikpiletite ostjad ja palju on neid, kes naudivad programmi mõlemas linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles