Gallup ⟩ Aita valida Lääne-Virumaa aasta parim toidutoode

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Mullu pälvis parima toidutoote tiitli Würtspagari moosiga pontšik.
Mullu pälvis parima toidutoote tiitli Würtspagari moosiga pontšik. Foto: Marianne Loorents

Virumaa Teataja, Lääne-Viru Omavalitsuste Liit ja Lääne-Viru arenduskeskus otsivad taas maakonna tublimaid ettevõtjaid, nende tooteid ja toidutooteid. Nominentide esitamine kõikides kategooriates lõppes 8. oktoobril.

Lääne-Virumaa parima toidutoote tiitlit püüavad sel korral kolm nominenti.

  1. Kivimurru talu kombucha ehk teeseenejook. Kombucha ehk teeseenejook on rohelise tee ja suhkruga valmistatud jook. Sellest on suhkru "ära söönud" teeseen, kes jooki suhkru mõjul kääritab ja mõnusat hapukust lisab. Kääritatud joogina on sellel kõhule kasulikud toimeained. See aitab seedimise korras hoida ja joogil on ka liigeseid toetav funktsioon. Eks see, kuidas jook igale inimesele lõpuks mõjub, oleneb tema enda seisundist, tarvitatavast kogusest ja joomise regulaarsusest. Kivimurru talus Väike-Maarja vallas valmistatakse eri maitsega teeseenejooke.
  2. Minu Gelato käsitööjäätised. Lumiliil OÜ on paljudele inimestele armsaks saanud nende toodetavate itaaliapäraste käsitööjäätiste tõttu. Minu Gelato isetehtud jäätis valmib värsketest ja ehtsatest koostisosadest, eelkõige koduaia marjadest ja puuviljadest ning piimast Lääne-Virumaa tootjatelt. Gelato's on rohkelt maitsvat piima ja vähem rõõska koort ning seetõttu on rasvasisaldus alla 9 protsendi. Külmutamisel vahustatakse jäätisemassi aeglaselt ning seetõttu on jäätises õhku vaid kuni 30 protsenti (tavalises jäätistes on vähemalt 50 protsenti ja rohkem) – tulemuseks on imeline, ehe ja siidine maitse.
  3. Marja Talu Aiand OÜ külmkuivatatud õunakrõpsud. Külmkuivatatud õunakrõpsud on toodetud Pandivere kõrgustiku tipus asuva Marja talu aiandi õuntest. Viljapuude kasvatamisel ei ole kasutatud keemilisi väetisi ega taimekaitsevahendeid, tegemist on viljadega, mida võib toiduks tarvitada otse puult noppides.

    Krõpsude tooraine on käsitsi valitud ja kasutatud ainult parima kvaliteediga õunu. Magushapud, punaka värvivarjundiga õunasordid võimaldavad pakkuda rõõmu nii silmale kui ka maitsemeelele. Külmkuivatustehnoloogia säilitab vilja kuju, vormi ja vitamiinisisalduse, tehes õunakrõpsudest mõnusa tervisliku vahepala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles