Vesikas ja Fofkin avaldasid kõva mehe välimääraja

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Foto: Kaarel Langemets

Kadrina räpparid Vesikas ja Fofkin on valmis saanud irooniast nõretava räpiloo, kus seletatakse lahti, kuidas tänavapildis ära tunda üht tõelist alfaisast. Palas "Kõva mees" teeb ühes salmis kaasa Tartu räppar Paks Matu.

"Kõva mees ta on, mitte mingi tuulelipp. Silmakoopaga teeb lahti õllepudelit," laulab refräänis Fofkin. Muuseas saame loost ka teada, et kõva mees ei näita liikluses suunatuld, jätab oma prügi metsa alla maha, ja kuigi tal on taskus alati raha, ei maksa ta ära oma võlgu.

Fofkini sõnul on tegu humoorika välimäärajaga, mida liiga tõsiselt võtta ei tasu. Õigupoolest kahtleb Fofkin, et keegi üldse suudaks loost valesti aru saada ja teemat sõna-sõnalt võtaks. 

Kadrina räpiduo on varemgi teemaks võtnud eri mehetüüpe. Netiavarustes on kuulamiseks ka nende palad "Meeste värk" ja "Mehed ei nuta". Just nendele paladele sõnu kirjutades jäi õhku rippuma mõtteid, mis uues meesteloos kasutust leidsid, tunnistab idee autor Vesikas. "Nagu öeldud, mehi on erinevaid ja pole välistatud, et mõnest mehetüübist ilmub kunagi veel mõni meestelugu," lisas riimimeister.

Fofkini panuseks loosse oligi vaid refrään, mille ta mõtles välja kõige viimasena. "Lähenesin teemale teiste kuttide salmide järgi," ütles räppar ja lisas, et temas pole selle kirjelduse järgi mitte grammigi kõva meest. "Olen vist ikka täispehmo."

Küll aga leiab Fofkin, et seda tüüpi mehi on palju. Tema lihtsalt ei käi enam sellistel aegadel sellistes kohtades, kus võiks neid kohata.

"Kõva mehe" muusika autor on Tartu produtsent Weivs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles