Purjus mehed varastasid õppusel osalenud tuletõrjeauto

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Alansi vabatahtlikud ehitasid Chevrolet' maasturi 600 tunni jooksul ümber päästeautoks.
Alansi vabatahtlikud ehitasid Chevrolet' maasturi 600 tunni jooksul ümber päästeautoks. Foto: Alansi Vpk

Harjumaa Alansi vabatahtlike päästjate, Kose komando ja Ardu vabatahtlike päästeseltsi korraldatav suurõppus lõppes fiaskoga. Nimelt pidid päästjad poole õppuse pealt hakkama taga otsima Alansi Vabatahtlikule Päästeseltsile kuuluvat päästeautot, mille purjus mehed ärandanud olid. Auto ja selles peatäit väljamagav juht leiti umbes tund peale kadumist Ardu külast.

Alansi vabatahtliku päästekomando liige Ain Salupõld rääkis, et möödunud laupäeval, 9. oktoobril korraldati komandodevahelist suurõppust Paunküla RMK alal. "Õhtul kella seitsme ajal läksime laagriplatsile, parkisime autod korrektselt ritta ning läksime ise lähedal asuvasse soojakusse sööma ja nõu pidama. Soojakus on generaator, mille müra tõttu ei kuulnud me väljas toimuvat," selgitas Salupõld.

Auto esiosa sai lõbusõidu käigus kahjustusi.
Auto esiosa sai lõbusõidu käigus kahjustusi. Foto: Alansi Vpk

Kui päästjad söömise lõpetasid, oli autorivist kadunud Chevrolet' maastur. "Kuna autol on iseäralik sillalukk, mis jätab kruusale korralikud jäljed, asusime kohe jälgi taga ajama, muidugi teavitasime kohe ka politseid," jätkas Salupõld ning lisas, et umbes tunni pärast leiti auto Ardu alevikust. "Selle varastanud mees magas rooli taga peatäit välja, täiesti purjus oli."

Kahjustada saanud peegel.
Kahjustada saanud peegel. Foto: Alansi Vpk

"Selle tunni ajaga, mil auto 18-aastase mehe ja umbes 50-aastase mehe valduses oli, suudeti ära lõhkuda käigukast, kuna nad olid üritanud läbi kraavi sõita, sillalukkudest midagi teadmata. Samuti oli autol kosmeetilisi kahjustusi," rääkis Alansi vabatahtliku päästekomando liige.

Purjus mehed ise oma tegevuse kohta aru anda ei osanud. "Nad ütlesid, et leidsid metsa vahelt auto, millel olid võtmed ees, ja mõtlesid lõbusõitu teha, tundub, et nad ei saanud arugi, et tegemist on päästeautoga," lausus Salupõld. Olgu öeldud, et masin on punavalges kuues ning kõik kleepsud sellel viitavad päästeteenistusele.

Kraav, mida purjus kodanikud üritasid päästeautoga ületada.
Kraav, mida purjus kodanikud üritasid päästeautoga ületada. Foto: Alansi Vpk

Eriti kurvaks teeb päästjaid see, et vabatahtlikud on kulutanud auto ehitamiseks umbes 600 tundi ja praegu on see registrist maas. "Nüüd on kohe üks ekipaaž vähem, kes meie turvalisuse eest seisab," sõnas Salupõld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles