Haridusasutused viilisid õppustest kõrvale

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Evakuatsiooniõppus Viljandi kesklinnas.
Evakuatsiooniõppus Viljandi kesklinnas. Foto: Marko Saarm/Sakala

Päästeteenistus korraldas hiljuti reidi haridusasutustesse, mille käigus selgus, et Lääne-Virumaal kontrollitud 27 haridusasutusest viiel olid pidamata evakuatsiooni- ja tulekahju korral tegutsemise õppus.

"Kolmele anti ettekirjutused, mille tähtaeg ei ole saabunud, kahel toimub õppus homme Haljala kooli asendushoonetes," sõnas Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektor Raili Lanno. Tema sõnul toodi õppustest loobumise põhjuseks enamasti asjaolu, et kevadel olid õpilased distantsõppel ja õppuse korraldamine nihkus seetõttu edasi.

Aga õppustest ei loobunud mitte ainult haridusasutused. Sajad ettevõtted üle Eesti jätsid tulekahju korral tegutsemise ja evakuatsiooniõppuse tegemata, tuues põhjuseks COVID-19 piirangud. Ligi 3500 aruandekohuslasest ettevõtet ja asutust pidid 31. märtsiks esitama päästeametile tuleohutuse enesekontrolli aruande, milles küsiti muu hulgas, kas ehitises on korraldatud õppus. Pea 10 protsenti aruande esitajatest ehk ligi 300 aruandekohuslast tunnistasid, et õppused on tegemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles