Anthony Bourdain oli Ameerika ja maailma kokakunsti suurkujusid, kelle tegi tuntuks hoopis tema oskus kirjutada. Esimene raamat “Kitchen Confidential” tegi temast kohe kuulsuse. 2018. aastal endalt elu võtnud Bourdaini elust ja karjäärist rääkiv film tegi natuke rõõmsaks, natuke kurvaks ning viis isiklikule mälurännakule.
Bourdaini superteos, eestikeelse pealkirjaga “Avameelselt köögist ehk Seiklused kulinaarses allmaailmas”, sattus mulle kätte umbes 2011. aastal. Töötades ise kokana, vaimustusin silmapilk. Autor rääkis toitlustusest ja selles töötajatest vahetult. Tean kümneid tollaseid kaasvõitlejaid, kellele oli see pühakiri. Sellesse maailma sisse minnes lastakse ilus unistus influencer’ite klantsitud toidupiltidest ja köögiharmooniast kiirelt koos eilse ühepajatoiduga potist alla.