Iga inimene on oma kodu õnne ja turvalisuse sepp

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
2. veebruar 2021. Garaažis tehtud tööde käigus süttis bensiinipaak, mille tagajärjel põles maja peaaegu üleni maha. Õnneks pääses pererahvas eluga.
2. veebruar 2021. Garaažis tehtud tööde käigus süttis bensiinipaak, mille tagajärjel põles maja peaaegu üleni maha. Õnneks pääses pererahvas eluga. Foto: Marianne Loorents

Teadmatus ja mittemärkamine põhjustavad igal aastal kodudes sadu, kui mitte tuhandeid õnnetusi, mida spetsialistide sõnul oleks väga lihtne ära hoida. Olgu need siis seotud valesti paigaldatud boileri, pühkimata korstna või aegunud suitsuanduriga. Väike meeldetuletus ei tee kindlasti kellelegi paha.

Päästeamet teeb igal aastal koostööd omavalitsustega, et kodudes ringkäike ja tuleohutusnõustamist korraldada. Sellest hoolimata ei ole võimalik kõigile infot õigel ajal jagada, samuti on neid, kellega on küll räägitud, kuid kes lihtsalt ei hooli enda ega lähikondsete elust. Märkamata pisidetailid võivad kaasa tuua vara hävimise või halvemal juhul eluküünla kustumise.

Vahest peaaegu kõik maakonna ajakirjanikud on kajastanud mõnd põlengut, mida saanuks ära hoida. “Tulekahju põhjustas vana ja väsinud küttekolle ning lisaks ei olnud kodus suitsuandurit,” olen umbes 20 korda kirjutanud leheartiklisse. Lootes seejuures, et vähemalt ühe inimese südametunnistus ärkab. Ometi juhtub hooletusest tingitud õnnetusi üha uuesti ja uuesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles