Haigla õendusabi palatitesse tuleb koroonaosakond

Merly Raudla
Copy
Üle põrandale tõmmatud teibi tohib minna vaid koroonaosakonna töötaja. Peagi lisanduvad kardinad, mis ala paremini isoleerivad.
Üle põrandale tõmmatud teibi tohib minna vaid koroonaosakonna töötaja. Peagi lisanduvad kardinad, mis ala paremini isoleerivad. Foto: Marianne Loorents

Nädal tagasi tuli Rakvere haiglasse ravile koroonaviirusega nakatunud patsient, tänavu sügisel esimene koroonahaige, kes COVID-19 tõttu meedikute hoolt vajas. Koroonaosakonnas viibib praegu viis patsienti, üks mitme haigusega eakas koroonapositiivne patsient suri üleeile öösel.

Aktsiaseltsi Rakvere Haigla juhatuse esimees Ain Suurkaev kõneles, et 29. oktoobriks peab haigla tagama 18 voodikohta koroonapatsientide raviks. Esmaspäeval ja teisipäeval arutati põhiküsimusi: mida sulgeda, mida avada ja mille arvelt personal tagada? Eile tehti teatavaks, et katkestatakse iseseisva statsionaarse õendusabi patsientide vastuvõtt haiglasse. “Meie COVID-i osakond läheb õendusabi palatitesse. Selle tõttu vähendame voodikohti õendusabi jaoks,” selgitas Suurkaev. Peagi vähendatakse ka plaanilist kirurgilist ravi. “Püüame jätta plaanilist tööd päevaravi patsientide ulatuses,” sõnas haiglajuht. See tähendab, et päeva ajal tehakse lõikus ära ja patsient saab õhtuks koju.

Rakvere haiglal on kaks operatsioonituba ja kaks operatsioonimeeskonda. Üks meeskond rakendatakse tööle mujal, sest nakkuspalatite juurde on tarvis leida personali. Suurkaev sõnas, et olukord on kaardistamisel ja kontaktid on loodud. “Püüame inimeste valikuid realiseerida nii, et mõlemad pooled oleks rahul,” selgitas Suurkaev. Ta lisas, et maja sees liigutatakse põhipersonali ja tühjade kohtade täitmiseks kasutatakse abijõudu. Varem on abi saadud Kaitseliidu parameedikutelt ja Punasest Ristist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles