Noortele, kes ei õpi ega tööta, pakutakse asjakohast abi

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Rakvere sotsiaalosakonna juhataja Kersti Suun-Deket lubas, et noori, kellega kontakti otsitakse, ei panda ebamugavasse olukorda.
Rakvere sotsiaalosakonna juhataja Kersti Suun-Deket lubas, et noori, kellega kontakti otsitakse, ei panda ebamugavasse olukorda. Foto: Vladislav Musakko

Mittetöötavate ja -õppivate noorte osakaal on kurvaks tegevalt suur ning tulevik ei ennusta olukorra leevenemist. Maakonna omavalitsused panid seljad kokku, et ühiselt noortele inimestele lahendusi pakkuda, nõustada ja jõustada.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) projektijuht-koordineerija Sirli Kapper selgitas, et sõna NEET tuleneb ingliskeelsest väljendist not in education, employment or training, mis eesti keeles tähendabki – ei õpi ega tööta. Just niisuguseid noori soovitakse toetada ja suurenda nende võimalusi, kui VIROL hakkab ellu viima maakondlikku projekti “Lääne-Virumaa NEET-noorte toetamine ja suunamine aktiivsesse kogukonnaellu”. Projekt on mõeldud 16–26-aastastele noortele.

Kapper rääkis, et projekti raames asuvad maakonna kaheksas omavalitsuses (KOV) tööle juhtumikorraldajad, kelle koormus on jaotatud vastavalt omavalitsuse NEET-noorte arvule. Rakvere linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Kersti Suun-Deket ütles, et sotsiaalministeeriumil on selliste noorte nimekirjad olemas ja seni on riik pannud omavalitsustele kohustuse NEET-noortega tegeleda, kuid vahendeid pole ette nähtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles