Tudengivormel on noore inseneri hüppelaud tööellu

Merly Raudla
Copy
Tudengivormeli Eesti tiim pälvis sel aastal kiirenduses kolmanda, kestussõidus teise ja üldarvestuses kolmanda koha.
Tudengivormeli Eesti tiim pälvis sel aastal kiirenduses kolmanda, kestussõidus teise ja üldarvestuses kolmanda koha. Foto: FS Team Tallinn

Laste ja noorte tehnikahuvi saab robootika ja mudelautondusega järjest hoogu juurde. Kadrinast pärit Kaarel Haavajõe inseneriks arenemise teekond erilisi kurve ei sisalda. Kodust saadud tehnikapisik võttis võimust: insener-tehnoloogiline suund koolis, CADrina, TalTech, tudengivormel – ja nüüdseks ongi magistrikraad cum laude välja teenitud.

Kadrinast pärit 25-aastast noormeest huvitas juba lapsena väga kõik, mis puutus tehnikasse ja ehitamisse, ning tehnoloogiasuund Kadrina keskkoolis andis omakorda tõuke inseneriteadusega tegelda. Tänu valitud suunale õnnestus tal osaleda mitmel korral oma koolis korraldatud projekteerimisvõistlusel CADrina ja sõita juba keskkooliõpilasena võistlema Soomes toimunud samasugusele võistlusele.

2014. aastal, kui Haavajõe koolimeeskonnaga taas CADrinal võistles, oli ülesanne projekteerida vormel. Siis ta veel ei teadnud, et ühe vormeli päriselt projekteerimine ja valmis ehitamine kujuneb tema jaoks vaat et kõige olulisemaks osaks ülikooliteest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles