Tapa algkooli hoonest saab avatud koolimaja(?)

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Tapa vana algkooli hoone näeb välja nagu tondiloss. Kohati puudub katus, akende asemel on plangud ja saepuruplaadid.
Tapa vana algkooli hoone näeb välja nagu tondiloss. Kohati puudub katus, akende asemel on plangud ja saepuruplaadid. Foto: Andres Tohver

Nooruse tänav 1 paiknev Tapa vana algkooli hoone on kolm aastakümmet tühjana seisnud. Kaheksa aasta eest koostati projekt, et see lammutada ja asemele rajada parkla. Nüüd soovitakse hoone ümber kujundada kultuurikeskuseks ehk Tapa avatud koolimajaks.

Miks siis hoone tühjaks jäi? “Seoses Eesti taasiseseisvumise ja Vene vägede lahkumisega Eestist, sealhulgas loomulikult Tapalt, lahkus sõjaväge teenindanud personal, enamasti ohvitserid koos pereliikmetega, ning õpilaste arv langes suuresti. Enam ei olnud otstarbekas pidada ülal kahte vene õppekeelega kooli ning järele jäänud algkooliõpilased mahutati Nooruse tänav 8 Tapa 2. keskkooli ruumidesse,” selgitas Tapa vallavolikogu aseesimees Reigo Tamm.

Endine Tapa vallavanem Alari Kirt meenutas, et kaheksa aastat tagasi sooviti hoone lammutamist. Vallavalitsus tellis projekti. “See hõlmas kogu maaala muusikakoolist kuni nimetatud varemeni ja lisaks veel turu kordategemist,” ütles Kirt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles