Võimuliit hakkas esimese asjana sõnu sööma

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Koalitsioonileping sõlmiti linnavalitsuse valges saalis. Lepingu detailid tekitavad nii mõneski valijas küsimusi.
Koalitsioonileping sõlmiti linnavalitsuse valges saalis. Lepingu detailid tekitavad nii mõneski valijas küsimusi. Foto: Ain Liiva

Poliitikud on oma sõna peremehed: tahavad, annavad sõna, tahavad, võtavad selle tagasi. Valimiseelsel esinumbrite debatil jäi kõlama, et Rakverele piisab kahest abilinnapeast. Koalitsioonilepingu allkirjastamisel aga selgus, et abilinnapäid võetakse ametisse ikkagi kolm.

Rakvere linn sai kahe abilinnapeaga hakkama 2019. aasta septembrini, mil võimuliit lagunes ja uut koalitsiooni kokku pannes loodi juurde kolmanda abilinnapea ametikoht. Kuigi avalikult seda välja ei öeldud, oli kolmas ametimees vajalik selleks, et paljudest asjaosalistest koosnenud koalitsiooni koos hoida ja et kõik sellesse kuuluvad ühendused saaksid olulise ametiposti.

Enne valimisi lubasid kandideerijad n-ö normaalse olukorra taastada ja kinnitasid pea ühest suust, et Rakvere-sugusele väikelinnale piisab täiesti kahest abilinnapeast. Ainult keskerakondlasest linnapea jäi 5. oktoobril toimunud debatil ebalevaks ja oli paljusõnaline ning ei välistanud kolme abilinnapea ametikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles