Selguvad sotsiaalteenuste arendamise vajadused

Merly Raudla
Copy
Hoolduskeskus. Foto on illustratiivne.
Hoolduskeskus. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) on saanud rahastuse projektile "Lääne-Viru maakonna ülene sotsiaalteenuse arendamise vajaduse analüüs", mille abil tehakse sotsiaalteenused mugavamaks ja kättesaadavamaks.

Projekti käigus analüüsitakse praegust olukorda sotsiaalvaldkonna teenuste osutamisel ja pakutakse välja võimalused, kuidas tagada sotsiaalteenuste ühtlane kõrge kvaliteet kogu maakonnas.

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu tegevjuhi Sven Hõbemägi sõnul ei pruugi inimeste elu- ja töökoht ning teenuste tarbimise koht enam ainult ühe omavalitsusega piirduda. Seetõttu tuleb luua paindlikumaid lahendusi. "Elanikkonna vananemine ja ühiskonna suurem tähelepanu erivajadustega inimestele toob kaasa üha kasvava vajaduse mitmekesiste sotsiaalteenuste järele," rõhutas Hõbemägi ja lisas, et sotsiaalteenuste pakkumise võimekus võib omavalitsuse suurusest ja finantsilisest võimekusest johtuvalt suuresti varieeruda. "Sotsiaalhoolekandeteenuste ühetaolise kättesaadavuse tagamine maakonnas on väljakutseks, mille lahenduseks on omavalitsuste tihedam koostöö ja maakonnaülesed teenused," märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles